Zoeken


Vakcollege Noordoostpolder


Menu
Techniek

In het Vakcollege Techniek leiden we leerlingen op voor technische banen in zeer diverse beroepen, zoals: (duurzame) huizenbouw, infra, timmerman, metselaar, meubelmaker, architectuur, calculator, garages, installateurs, energiebedrijven, elektrotechnische bedrijven en in de hout- schilder- en metaalbewerking. Maar ook ziekenhuizen, kantoren en woningcomplexen hebben technische mensen nodig. Daarnaast zijn er veel functies voor technici in de automatisering, organisatie, planning, voorbereiding en inkoop.

Het Vakcollege Techniek is een technische beroepsopleiding binnen de basis- en kaderberoepsgerichte leerweg voor jongeren die kiezen voor een loopbaan in de techniek. Het is ons alles waard dat jongens en meisjes met interesse in techniek doelgericht worden opgeleid, een vak leren, hun diploma’s halen en doorstromen naar een baan in de techniek. Leerlingen beginnen in het Vakcollege vanaf leerjaar 1 met lesuren techniek. In klas 2 wordt dit uitgebreid tot 11 lesuren per week en in klas 3 zijn dat 11 of 14 lesuren, afhankelijk van de keuze van de leerling. In klas 2 kunnen leerlingen kiezen uit twee technische profielen: bouwen, wonen en interieur (BWI) en produceren, installeren en energie (PIE). De meeste leerlingen kunnen dan in klas 3 examen doen in het examenvak Techniek omdat ze vanaf klas 1 al zoveel lessen techniek hebben gehad.

In het 4e leerjaar beginnen ze dan al met een gedeelte van het mbo- programma zodat ze met een flinke voorsprong naar het mbo gaan als de leerling het volledige vmbo- diploma in klas 4 heeft gehaald. Die voorsprong wordt gebruikt om op het mbo een hoger niveau te halen waardoor de kansen op de arbeidsmarkt aanzienlijk worden vergroot.

Adres en Contact

Bezoekadres
Espelerlaan 70
8302 DC Emmeloord

Postadres:
Postbus 1129
8300 BC Emmeloord

 0527-634588
 info@vakcollegenoordoostpolder.nl


 Bekijk alle contactpersonen
Vakcollege Noordoostpolder is onderdeel van: Emelwerda College