Zoeken


Vakcollege Noordoostpolder


Menu
Zorg en welzijn

Leerlingen met talent om met mensen te werken en mensen te helpen. Leerlingen die het leuk om mensen te verzorgen of te ondersteunen. Voor die leerlingen is er het vakcollege Zorg & Welzijn.
Op het vakcollege Zorg & Welzijn gaan leerlingen zelf aan de slag. Omgaan met mensen, verzorgende handelingen uitvoeren, activiteiten organiseren en diensten verlenen horen bij het vakcollege Zorg & Welzijn. Leerlingen leren heel veel door te doen en als ze straks gaan werken hebben ze een echt vak geleerd! Ze zijn de
vakmannen/vrouwen waar een instelling of bedrijf op zit te wachten. In het vakcollege Zorg & Welzijn bereiden we leerlingen zo goed mogelijk voor op de beroepenvelden waar ze later kunnen gaan werken.

Leerlingen in het eerste leerjaar maken in de uren Vakcollege kennis met Techniek en Zorg & Welzijn en Economie & Ondernemen. Vanaf klas 2 kunnen de leerlingen kiezen voor het Vakcollege Zorg & Welzijn. Met 11 uren in de week wordt vanuit activiteiten gewerkt aan kennis, vaardigheden en beroepshouding. Door middel van projecten/kleinschalige stages, gastlessen, bedrijfsbezoeken doen de leerlingen ervaringen op in het beroepenveld om aan het eind van klas 2 een goede keuze te maken voor een examenprogramma van Zorg & Welzijn in klas 3. In het derde leerjaar gaan de leerlingen een aantal weken praktijkervaring opdoen in hun keuze vak. De leerlingen beginnen in klas 3 met een voorsprong binnen het beroepsgerichte vak. De voorsprong wordt gebruikt om op het mbo (middelbaar beroepsonderwijs) een hoger niveau te halen, waardoor de kansen op de arbeidsmarkt aanzienlijk worden vergroot.


Adres en Contact

Bezoekadres
Espelerlaan 70
8302 DC Emmeloord

Postadres:
Postbus 1129
8300 BC Emmeloord

 0527-634588
 info@vakcollegenoordoostpolder.nl


 Bekijk alle contactpersonen
Vakcollege Noordoostpolder is onderdeel van: Emelwerda College