Zoeken


Vakcollege Noordoostpolder


Menu
InternationaliseringInternationalisering voor basis- en kaderberoepsgerichte leerweg

Op het Vakcollege Noordoostpolder houden we ons intensief bezig met Internationalisering. Docenten en leerlingen werken samen aan projecten. Docenten en leerlingen werken samen aan projecten met collega's en leerlingen uit het buitenland. 

De afgelopen jaren hebben we al twee projecten gedaan. Het thema van ons eerste project  was “Let’s fight against violence for a peacefull European School”, en van 2016 – 2018 hebben we samen met vier andere landen (Letland, Estland, Noorwegen en Spanje) deelgenomen aan een Europees Erasmus+ scholenproject “Food and health, it’s better to prevent than to cure”. We hebben hierbij binnen de school een aantal activiteiten gedaan met leerlingen en zijn met een aantal leerlingen op uitwisseling geweest. Daarnaast zijn we zelf natuurlijk ook gastland geweest. Zie hieronder de magazines die van elke uitwisseling gemaakt zijn:

magazine Erasmus The Netherlands November 2018.pdf

Magazine F and H the Netherlands 2017.pdf
Magazine Letland mei 2017.pdf
Magazine Spain.pdf
Magazine Norway.pdf
Magazine Estonia.pdf

Schooljaar 2017-2018 zijn we samen met vier andere landen gestart met de opzet van een nieuw Europees Erasmus+ scholenproject “Try to tell a timeless tale”. Na groen licht te hebben gekregen vanuit Erasmus+ zijn we in schooljaar 2018-2019 met dit project begonnen.  Het gaat om een tweejarig project, deelnemende landen aan het project zijn Engeland, Noorwegen, Turkije, Spanje en Nederland.

Volg onderstaande links om te zien wat we allemaal gedaan hebben voor het project 'Try to tell a timeless tale':
https://twinspace.etwinning.net/58115/pages/page/1111123
https://erasmusiesmiguelfe.wixsite.com/try2telltimelesstale

Bij ieder project is het de bedoeling dat leerlingen uit klas 3 (en soms doorlopend in klas 4) bij het project betrokken worden d.m.v. verschillende discussiemomenten en activiteiten met betrekking tot het thema, waar de leerlingen aan mee zullen werken gedurende het schooljaar. Daarnaast staan er gedurende de twee jaar, die een project duurt, een aantal uitwisselingen met leerlingen (afhankelijk van het aantal deelnemende landen) naar het buitenland op het programma en één uitwisseling waarbij wij gastland zijn. Daar hebben we natuurlijk wel gastgezinnen voor nodig. 

Afgelopen schooljaar waren wij in november gastland en kwamen er uit elk land (Engeland, Noorwegen, Turkije en Spanje) vijf leerlingen en hun begeleidende docenten bij ons. Daarnaast zijn er twee reizen met leerlingen gemaakt, naar Noorwegen en Spanje.  De leerlingen die mee geweest zijn hebben na afloop aan alle 3e klassen een presentatie over hun reis gegeven. Dit schooljaar staan de uitwisseling naar Turkije en Engeland op het programma. Al die uitwisselingen leveren een geweldige ervaring op voor onze leerlingen!

In november hebben alle leerlingen kunnen meemaken dat we een zeer geslaagde uitwisseling gehad hebben bij ons op school. De leerlingen van onze school die hierbij betrokken waren hebben een leerzame week gehad.In de evaluatie die ik bij de betrokken leerlingen en hun ouders heb afgenomen kregen we mooie positieve reacties terug, wat natuurlijk fijn is om te horen. Van de leerlingen reacties als: “veel geleerd in deze week”, “geleerd over andere taal, gewoontes en culturen”, “leuk om een hele week Engels te praten, "hele week Engels praten is goed geweest, hierdoor is mijn spreekvaardigheid behoorlijk verbeterd”, "het was superleuk", "geleerd dat andere mensen het soms iets minder hebben en dan kunnen delen", "een topervaring, heb hierdoor meer zelfvertrouwen gekregen", "veel nieuwe vrienden gemaakt".

Ook een aantal reacties die de ouders hebben aangegeven: “bijzonder dat ons kind dit meemaakt", "leren aan te passen", "open staan voor andere culturen", een super positieve ervaring voor zowel onze dochter als voor ons als gastgezin", "onze gast hoorde er voor een week gewoon bij!", supergoed georganiseerd", "een week vol Engelse taal", "heel fijn om als ouders ook een actieve rol hierin te mogen spelen", "gezelligheid is grenzeloos!".

Adres en Contact

Bezoekadres
Espelerlaan 70
8302 DC Emmeloord

Postadres:
Postbus 1129
8300 BC Emmeloord

 0527-634588
 info@vakcollegenoordoostpolder.nl


 Bekijk alle contactpersonen
Vakcollege Noordoostpolder is onderdeel van: Emelwerda College