Zoeken


Vakcollege Noordoostpolder


Menu
Wat kun je worden?

Techniek is de toekomst 
Wat zou het donker zijn zonder onze straatverlichting. En wat te denken van onze mobiele telefoons? Deze zijn niet meer weg te denken uit je dagelijkse leven. 

Zie je het al voor je dat je in de winter met de hele familie rond de houtkachel zit? 

Centrale verwarming en stromend water… Voor al deze dingen (en natuurlijk nog véél meer) hebben wij techniek nodig. Overal waar je ook maar kijkt zie je techniek. Wij zijn er zo aan gewend dat we er niet eens meer bij nadenken. 

Wat kan je met techniek? 
In de techniek houd je je bezig met alles dat door mensen wordt gemaakt. Als je dus gaat kijken naar beroepen die met techniek te maken hebben, is de lijst eigenlijk eindeloos. Er zijn heel veel beroepen waarin techniek een belangrijke rol speelt. Beroepen zoals computerprogrammeur, scheepswerktuigkundige of fietsenmaker. En er zijn veel meer beroepen waarbij techniek heel belangrijk is. Denk maar aan verpleger op een intensive care of hartchirurg. En als je een stalen beeld wilt maken, moet je goed kunnen lassen. En een landbouwer is ook dagelijks met machines in de weer. 

De opleiding die je nu volgt, en de vakken die je kiest, hebben invloed op het werk dat je later kunt gaan doen. Daarom is het goed er vast eens over na te denken. Weet je welk(e) beroep(en) jou interesse hebben? Dan moet je uitzoeken welke vooropleiding je daarvoor nodig hebt. En welke vakken er op je diploma moeten staan. Je decaan of klassenmentor kan je daarbij helpen. 


   • Beroepen met repareren, aanleggen en bouwen 

   • Beroepen met het bedienen van machines en apparaten. En met transport en vervoer. 

   • Beroepen met onderzoeken, analyseren, berekenen en meten 

   • Beroepen met dingen bedenken, ontwerpen en tekenen Adres en Contact

Bezoekadres
Espelerlaan 70
8302 DC Emmeloord

Postadres:
Postbus 1129
8300 BC Emmeloord

 0527-634588
 info@vakcollegenoordoostpolder.nl


 Bekijk alle contactpersonen
Vakcollege Noordoostpolder is onderdeel van: Emelwerda College