Zoeken


Vakcollege Noordoostpolder


Menu
Economie en ondernemen

Op kantoor, in de winkel, achter je bureau en achter de computer. Het personeel dat daar werkt, vindt het leuk om met en voor mensen te werken. De komende jaren zijn er steeds meer personen nodig in allerlei mensgerichte beroepen. Getalenteerde en goed opgeleide personen voor beroepen in economie en dienstverlening. Voor wie nu al weet dat hij of zij later het liefst in de economische sector wil werken, is er het vakcollege Economie & Ondernemen. Een praktische beroepsopleiding voor jongeren die toppers in hun vak willen worden en zich goed willen voorbereiden op een mooie carrière. Voor jongeren die van mensen later hun werk willen maken. Ook wanneer een leerling later zijn eigen winkel of bedrijf wil beginnen is het vakcollege Economie & Ondernemen een prima start! In deze afdeling wordt de basis gelegd voor de doorlopende leerlijn naar het mbo.

Het vakcollege Economie & Ondernemen is een beroepsopleiding waarbij theorie in samenhang met de praktijk wordt aangeboden. Er wordt nauw samengewerkt met werkgevers in het bedrijfsleven en dienstverlening in de regio. Deze instellingen en bedrijven bieden de leerlingen na het derde jaar stageplaatsen en werk/leerplaatsen. Ook helpen zij het vakcollege Economie & Ondernemen met het afstemmen van de opleidingen op de beroepspraktijk. Samen met hen is een uniek opleidingstraject samengesteld dat jongeren uitzicht biedt op een mooie carrière in de economische sector.

Leerlingen in het eerste leerjaar maken in de uren Vakcollege kennis met Techniek en Zorg & Welzijn en Economie & Ondernemen. Vanaf klas 2 kunnen de leerlingen kiezen voor het Vakcollege Economie & Ondernemen. Met 11 uren in de week wordt vanuit activiteiten gewerkt aan kennis, vaardigheden en beroepshouding. In klas 2 wordt dit uitgebreid tot 11 lesuren per week en in klas 3 zijn dat 11 of 14 lesuren, afhankelijk van de keuze van de leerling. De meeste leerlingen kunnen dan in klas 3 examen doen in het examenvak Economie & Ondernemen omdat ze vanaf klas 1 al zoveel lessen economie hebben gehad. In het 4e leerjaar beginnen ze dan al met een gedeelte van het mbo-programma zodat ze met een flinke voorsprong naar het mbo gaan als de leerling het volledige vmbo- diploma in klas 4 heeft gehaald. Die voorsprong wordt gebruikt om op het mbo een hoger niveau te halen waardoor de kansen op de arbeidsmarkt aanzienlijk worden vergroot.

Adres en Contact

Bezoekadres
Espelerlaan 70
8302 DC Emmeloord

Postadres:
Postbus 1129
8300 BC Emmeloord

 0527-634588
 info@vakcollegenoordoostpolder.nl


 Bekijk alle contactpersonen
Vakcollege Noordoostpolder is onderdeel van: Emelwerda College