Zoeken


Vakcollege Noordoostpolder


Menu
Een eigen laptop


De rol van de leermiddelen 


Er is sprake van eigentijds onderwijs waarin ICT als middel wordt ingezet. Er wordt uitgegaan van blended learning: leren met zowel digitale als andere leermiddelen. Iedere leerling werkt op een laptop. We blijven in de onderbouw op zoek naar de capaciteiten van de leerling. We hebben hoge verwachtingen en stimuleren de leerling om het beste uit zichzelf te laten halen. Een leerling die start in de basis- of kaderberoepsgerichte leerweg kan op deze wijze een diploma op een hoger niveau halen. 

Leerlingen gaan binnen het Vakcollege Noordoostpolder aan de slag met het proces van het bedenken, het ontwerpen, het maken en presenteren van producten en opdrachten. Dit zijn belangrijke 21st Century Skills. Reflectie als verwerkingsactiviteit van leerlingen is een belangrijk kenmerk van de krachtige leeromgeving en onderdeel in het Vakcollege-concept. 

Het Vakcollege Noordoostpolder wil het onderwijs aan laten sluiten bij de digitale ontwikkelingen in de maatschappij en de leerlingen digitaal geletterd en toegerust met de 21st Century Skills van school laten gaan. Op het Vakcollege Noordoostpolder werken alle leerlingen op een laptop. Dit vergroot de onderwijsmogelijkheden, zowel in de klas als daarbuiten en natuurlijk ook thuis. Of het nu gaat om interactieve lessen, gepersonaliseerd leren, studiehulpmiddelen of een tekstverwerkingsprogramma, er is voor elk wat wils. De docent creëert een leersituatie waarbij leerlingen op een motiverende manier leren met behulp van apps en waarbij de didactiek wordt afgestemd op die leersituatie. 

Het onderwijs op het Vakcollege Noordoostpolder wordt ondersteund met digitale leermiddelen. De leerlingen werken in een elektronische leeromgeving. De studieplanning, vorderingen en resultaten worden via de devices bijgehouden en zijn voor de leerling (en ouders) via internet toegankelijk. Opdrachten en lesmateriaal kunnen in deze omgeving worden geplaatst door leerlingen en docenten.


Adres en Contact

Bezoekadres
Espelerlaan 70
8302 DC Emmeloord

Postadres:
Postbus 1129
8300 BC Emmeloord

 0527-634588
 info@vakcollegenoordoostpolder.nl


 Bekijk alle contactpersonen
Vakcollege Noordoostpolder is onderdeel van: Emelwerda College