Zoeken


Vakcollege Noordoostpolder


Menu
Stages

In het Vakcollege Noordoostpolder is de stage een vast onderdeel van het programma. De leerlingen van de derde klassen oriënteren zich gedurende een periode op arbeid en beroep. Vooraf krijgt de leerling lessen over veiligheid en arbeid, het schrijven van sollicitatiebrieven en het voeren van gesprekken. Tijdens de stageweek zelf worden de leerlingen begeleid door een stagedocent van de school en een praktijkbegeleider van het bedrijf. In klas 4 gaan de leerlingen veelvuldig op stage. Hierin doet een leerling praktijkervaring op in de beroepssector die zoveel mogelijk correspondeert met de sector waar de leerling zijn lessen volgt. 

Met een opleiding op een Vakcollege Noordoostpolder hebben leerlingen een goede kans op een baan. Er is namelijk veel vraag naar goed en modern geschoolde vakmensen. Daarnaast wordt de kans op een baan vergroot doordat het Vakcollege Noordoostpolder het opleidingsaanbod afstemt op de vraag naar personeel vanuit de regio. Samenwerking met het MBO, bedrijven en instellingen is een belangrijk thema voor het Vakcollege 

 

Stage + lintstage klas 4 E&O / Z&W

Vanaf medio oktober gaan de leerlingen uit bovengenoemde profielen gedurende 1 dag per week op stage binnen hun werkveld. Voor de herfstvakantie gaan de leerlingen 3 dagen kennismaken met het bedrijf/instelling, waarna de lintstage echt gaat beginnen. 

Doel van de stage is het werkveld dichter bij de leerlingen te brengen en om in de praktijk te leren. Ook het leren van een professionele beroepshouding en beroepsvaardigheden staan centraal. Tijdens de stage maken de leerlingen een stageverslag, dat beoordeeld wordt door zowel het bedrijf als de school.

We hopen hiermee theorie en praktijk dichter bij elkaar te brengen. 

Vakgroep zorg&welzijn/ economie&ondernemen.Adres en Contact

Bezoekadres
Espelerlaan 70
8302 DC Emmeloord

Postadres:
Postbus 1129
8300 BC Emmeloord

 0527-634588
 info@vakcollegenoordoostpolder.nl


 Bekijk alle contactpersonen
Vakcollege Noordoostpolder is onderdeel van: Emelwerda College