Zoeken


Vakcollege Noordoostpolder


Menu
Kennismaken met de mentor

Met goede begeleiding 
Als je bij ons op school komt, verandert er best veel. Dat hoef je echt niet allemaal alleen uit te zoeken! We helpen je daar op allerlei manieren bij. Natuurlijk krijg je een eigen klassenmentor. Daar kun je terecht met allerlei vragen. In mentoruren leer je snel kennismaken met je klasgenoten. Je oefent met het lezen van een rooster of het maken van huiswerk. Kun je even je lokaal niet vinden? Onze conciërges helpen je graag. Heb je wat meer begeleiding nodig? Geen punt! Dyslexie of dyscalculie? Dan regelen we extra mogelijkheden voor je. We vinden het heel belangrijk dat je lekker in je vel zit! 

Om je snel thuis te laten voelen op het het Vakcollege Noordoostpolder, organiseren we verschillende bijeenkomsten waarin je kennis maakt met de school, klasgenoten en de mentor. Ook voor ouders organiseren we kennismakingsbijeenkomsten, bijvoorbeeld een ouderavond en een kennismakingsavond met de mentor. 

Kennismakingsdag 
Kennismaken met de toekomstige klasgenoten en mentor kan tijdens een kennismakingsavond in juni. Na je aanmelding voor onze school ontvang je een uitnodiging voor de kennismakingsavond. Tijdens de kennismakingsavond leer je jouw nieuwe klasgenoten en je mentor vast kennen. 

Goede sfeer 
We vinden het heel belangrijk dat je goed in je vel zit. Want dat helpt bij het leren. Met een hoofd vol zorgen is het nou eenmaal lastig je aandacht bij de les te houden. Onze school staat bekend om de goede sfeer. En terecht! Dat komt vooral omdat we elkaar zo goed kennen. En respect hebben voor elkaar. We zijn een kleine school. In één gezellig, overzichtelijk gebouw. Je hoeft na twee jaar niet weer te verkassen. Onze conciërges en de medewerkers van het zorgatelier kennen de leerlingen. Ze weten precies of ze soms even wat extra rekening met je moeten houden. Ben je ziek geweest? Dan vragen we aan je hoe het nu gaat. Moet je eerder naar huis? Dan bellen we even dat je eraan komt. Geruzie en gepest komt bij ons gelukkig weinig voor. We willen het ook echt niet hebben! Dat maakt de sfeer zo goed. Natuurlijk krijg je een eigen klassenmentor. Zo voelen leerlingen zich bij ons snel thuis! 

Mentor 
Centraal in de begeleiding staat de mentor. Deze is de vraagbaak voor en over een klas. De mentor houdt regelmatig gesprekken met individuele leerlingen over de resultaten en over hun welbevinden op school. Ouders kunnen altijd gesprekken voeren over het functioneren van hun kind. Verder probeert de mentor ervoor te zorgen dat er van de klas een sociaal geheel gemaakt wordt, waarin elke leerling zich thuis kan voelen. Samen met de klas regelt de mentor de kerstvieringen, klassenavonden en dergelijke. De mentor wordt in de leerlingenbegeleiding bijgestaan door de leerlingbegeleiders, de afdelingsleiders, de zorgcoördinator en de decaan. In de onderbouwklassen hebben alle klassen een of meer mentorlessen. De school vindt het belangrijk dat ouders en 
mentoren elkaar goed weten te vinden. Voor nieuwe ouders/verzorgers is er aan het begin van het schooljaar een kennismakingsbijeenkomst met de mentor. 

Aan het begin van het schooljaar ontvangen we de ouders/verzorgers van de nieuwe leerlingen. In deze eerste bijeenkomst kunt u als ouders/verzorgers kennismaken met de mentor van uw zoon of dochter en krijgt u informatie over onder andere onze leerlingbegeleiding. Daarna houden we contact, omdat we willen werken aan een zo goed mogelijke samenwerking tussen thuis en school. 


Adres en Contact

Bezoekadres
Espelerlaan 70
8302 DC Emmeloord

Postadres:
Postbus 1129
8300 BC Emmeloord

 0527-634588
 info@vakcollegenoordoostpolder.nl


 Bekijk alle contactpersonen
Vakcollege Noordoostpolder is onderdeel van: Emelwerda College